Icoana în pictura medievală românească. Teologie și artă - TRIF, Claudia-Cosmina (2021)
Aplecarea astăzi spre tezaurul de artă și mai cu seamăde iconografie românească mi se pare a fi doar o problemăde preferință strict personală ce are în vedere o coordonatăveridic spirituală, deoarece tot ceea ce se petrece pe tărâmulculturii contemporane autohtone e într-un fel dominat devalorile europene, atât de prezente și în peisajul nostrunațional.ICOANA ÎN PICTURA MEDIEVALĂ ROMÂNEASCĂ:Teologie șiArtă este o provocare către înțelegerea teologică,istorică, estetică, artistică și tehnică a acestui adevăr decredință cu valență vizuală–icoana,văzut în contextual arteisacre românești.