Comunicarea de marketing a muzeelor în era digitală - NECHITA, Florin (2021)
De ce comunicare de marketing și de ce era digitală?Încă de la apariția internetului, se poate spune că digitalula intrat treptat în viața noastră de fiecare zi. Marketingul șicomunicarea de marketing au avut și ele ritmul lor de adoptarede către managerii muzeelor din lume, iar conectarea la lumeadigitală a fost și ea, la rândul ei, cu un un pas sau doi în urmaconectării lumii afacerilor la așa-numita Eră digitală (DigitalAge).De ce muzee?Nu sunt un specialist în domeniul muzeografiei, însă aceastălucrare își propune să ofere idei și o bază de discuții din perspectivaspecialistului de marketing cu experiență practică îndomeniul food & drink, din care aproape 13 ani în industria berii.În schimb, mi-a plăcut istoria în copilărie, iar destul de târziumi-am descoperit și plăcerea de a vizita muzeele de artă. Pentrucă din octombrie 2012 întreaga mea activitate se desfășoară încadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Sociologieși comunicare, și unde predau Marketing, Construcțiade marcă și alte discipline legate de domeniul marketingului,brandingului și comunicării de marketing, era destul de normalsă caut și să găsesc exemple actuale care să ilustreze acestecursuri și seminare și în timpul vizitelor în muzee.