Innováció menedzsment - MADARAS , Szilárd (2021)
Lassan több mint 110 éve annak, hogy Schumpeter az osztrák közgazdászmegfogalmazása szerint az innováció a gazdaság legnagyobb hajtó erejétjelenti. És valóban a XX. században az IT robbanásszerű fejlődése, a technikavagy mesterséges intelligencia legújabb eredményei mellett számos másfejlesztés és innovatív termék vagy szolgáltatás is igazolja ezt a tényt. Azinnováció kultúránk részévé vált, a termékek és szolgáltatások folyamatosanmegújuló környezetében élünk, az innováció számos eredményét használvafel a mindennapokban.Az innováció a vállalatok szempontjából egyik legnagyobb kihívástjelenti, mert aki nem képes az innovatív termékével vagy szolgáltatásával újpiacot létrehozni és megtartani, vagy a második sorból követni a piaconmegjelenő új fogyasztói igényeket, az nagy eséllyel lemarad.