Procesul estetizării sufletului în producțiile cinematografice creștine - URSA, Florin (2021)
În teologie, ca și în alte domenii, matricea cinematografieieste legată în esență de două categorii fundamentale, imagineași cuvântul, surprinse în dinamismul și eficacitatea lor. Justareticență aniconică a Decalogului care interzice oricereprezentare a „ceea ce este în cer, pe pământ și în apele de subpământ” (Exod 20,4) pentru a elibera persoana lui Dumnezeude orice formă de obiect idolatru, este înlocuită de perspectivaneotestamentară.