Modalități de consolidare a parteneriatului educațional școală-familie în ciclul primar. Aplicații pe baza teoriei inteligențelor multiple - PANCU, Diana Crina (2021)
Din perspectivă diacronică, domeniul științelor educației a fostmarcat de ample schimbări. Una dintre cele mai importante evoluții estelegată de amplificarea rolului elevilor în cadrul procesului instructiveducativ.În trecut, elevii erau considerați receptori pasivi ai informațiilortransmise de către profesori, prin metode didactice predominantexpozitive și conversative. Astăzi, elevilor li se atribuie un rol central încadrul activităților didactice, asumându‐și în mod deliberat și conștientatingerea obiectivelor educaționale (Bocoș, 2013). Participând activ lapropria formare și devenire, elevul este permanent stimulat să rezolve înmanieră creativă probleme de natură teoretică sau practică, să‐și dezvoltepropriile cunoștințe, capacități și atitudini, gândind critic‐constructiv.