Culturepreneurs: Competitivitatea industriilor culturale și creative din Cluj-Napoca și zona metropolitană în context european - RADU, Bogdan; PAVEL, Alexandru; ANGI, Daniela; OLTEAN, Ovidiu (2021)
Acest studiu propune o cartografiere a dezvoltării industriilor culturale și creative din Cluj-Napocași zona metropolitană. Obiectivul general al cercetării este evaluarea capacității creative a orașuluiCluj-Napoca (inclusiv a zonei metropolitane) și a competitivității industriilor creative în contexteuropean. În acest sens, sunt analizate oportunitățile și provocările cu care se confruntă sectorulcreativ în contextul competiției la nivel european și național pentru resurse, vizibilitate și recrutarede talent și este evaluată capacitatea industriilor culturale și creative de a contribui la un model dedezvoltare și prosperitate economică incluzivă într-un oraș în plină creștere.