Geografia dezvoltării. Abordări centrate pe om - MUNTEAN, Adrian Daniel; ILOVAN, Oana-Ramona (2021)
Începând cu a doua jumătate a secolului al XX-lea, ideea echității socialea fost centrală pentru abordările radicale sau alternative privinddezvoltarea societății. O astfel de abordare este cea a dezvoltării de josîn sus sau inițiată de fiecare dintre membrii societății. Modelul dedezvoltare promovat este centrat pe om, ceea ce „combină eticadezvoltării cu durabilitatea” (Potter et al., 2012, p. 72). În acest mod, șimajoritatea săracă poate beneficia de dezvoltare, fiindcă devine eaînsăși emancipată și capabilă să inițieze dezvoltare.