Tradiție și modernizare în filosofia românească în secolul XX - GLIGOR, Mihaela (2021)
Orice referire la filosofia românească a secolului XX trebuiesă conțină și detalii despre relaţia acesteia cu modernitatea /modernizarea. Ca peste tot în Europa, și în Româniamodernitatea a produs o modificare de paradigmă. Aceastăpoziţie a exprimat un anumit mod de a gândi filosofia într-osocietate pe cale de modernizare.