Optimizarea performanței în schiul alpin prin antrenament mental, imagerie și programare neurolingvistică - GROSU, Vlad Teodor (2021)
Deoarece în România, schiul nu se bucură nici de o infrastructurăprea bună pentru sportul de înaltă performanță, nici de o pregătire fizicăneîntreruptă din cauza condițiilor meteorologice și a iernilor foarte scurte(doar patru luni de zăpadă pe an), ne‐am gândit să abordăm acest subiect,în această disciplină sportivă, pe care o putem considera reginasporturilor albe. Abordarea pregătirii psihologice în general și a imagerieica și componentă a antrenamentul mental în special, în schi, va facesubiectul acestui studiu. Bertollo et al., 2009, au elaborat și aplicatnumeroase programe de antrenament mental pentru o serie întreagă desporturi individuale și de echipă.