Televalóság és telelétezés. A televízió és a közönség kapcsolatának vizsgálata rajzteszttel 6-10 éves korú gyerekek körében - M. TÓTH, Géza (2021)
Képek között élünk, a legkülönfélébb témájú, megjelenési formájú és méretű álló- ésmozgóképek között. Miközben a környezetünkben egyre több a mesterséges úton előállítottlátvány, mi magunk mind kevésbé vagyunk képesek arra, hogy függetlenedjünktőlük. A hozzájuk való viszonyulásunk kialakulása szükségszerű. Ahhoz, hogy a mindennapjainkatélni tudjuk, meg kell tanulnunk értelmezni ezeket a képeket, és azt is,hogyan tudjuk időnként kivonni magunkat ebből az értelmező szerepből. Meg kell tanulnunkélni velük és nélkülük.Ez a viszony a különböző „technikai képek” (Flusser1990:13) mindennapi értelmezése, használata, élvezete során nagyrészt spontán módonformálódik, de a legtöbben tudatosan is alakítják a médiával kapcsolatos viszonyukat.