Dezvoltare regională în România. Istoric, reforme, impact - GRAD-RUSU, Elena (2021)
Lucrarea de față își propune să realizeze o analiză detaliată a evoluției conceptuluide regionalizare asupra teritoriului României. Totodată, lucrarea cuprinde un importantstudiu al politicii regionalizării în Uniunea Europeană și al impactuluiacesteia asupra României, prin modul în care este implementată. De asemeni, esteimportant să precizăm și să luăm în considerare perspectivele de viitor privindregionalizarea și utilitatea ei pentru o mai bună integrare în cadrul procesului european.