Cluj, Decembrie `89 Cluj, December `89 Kolozsvár, `89. December - BEURAN, Rareș (2021)
Sunt momente și stări ce ți se întâmplă doar o dată în viață și care nupot fi descrise în cuvinte. Cu trecerea anilor, însă, intensitatea trăirilor aceluiDecembrie 89 s-au estompat. Emoțiile reveneau, totuși, din vreme în vreme,atunci când copii ce au venit mai apoi în familia mea, mă rugau, câteodată,să le spun în loc de basmul de culcare, Povestea Revoluției. Încercam, așa,doar cu puterea cuvintelor, să le reproduc niște fapte trăite personal și filtratede memorie în mod subiectiv...Dar pentru acuratețea reconstituiriiîntâmplărilor adevarate cuvintele nu sunt întotdeauna de ajuns ... și mai multdecât cuvintele, pot spune Imaginile... Dar acestea lipseau!Astăzi, după mai bine de 30 de ani, iată, Imaginile au venit!...Adunate și selectate în această lucrare impresionantă. Iar copiilor mei le potspune: Cartea Poveștii Revoluției de la Cluj există!