Xenofobie și comunicare politică. O propunere de manual - POP, Irina; GOUDENHOOFT, Gabriela (2022)
Expansiunea xenofobiei la 100 de ani după înființarea organismuluiinternațional care‐și asuma misiunea s‐o oprească, după înființare Ligiinațiunilor, este un fapt banal, din seria banalității răului. Mai mult, cumera de așteptat urmărind modelul său de extindere, țintele sale seînmulțesc și oponenții se împuținează.Scopul acestei încercări de Manual este supunerea cunoștințelor,pe care le‐am acumulat în faza actuală și a experiențelor care ne‐aumarcat, un punct de la care se așteaptă implicarea unora în cercetări deprofil și a altora în transmiterea spre sfera publică a problemei. Esteîmpărtășirea problemei cu publicul. Este rememorarea a surselor șimanifestărilor xenofobobie. Este și o provocare publică de a face din„Never Again!” o realitate în conștiințele și în viața oamenilor.