Bugetarea participativă : între emancipare şi deturnare - DOHOTARU, Adrian (2022)
Lucrarea propusă pentru publicare de către Adi Dohotaru, Bugetareaparticipativă: între emancipare și deturnare, își propune să aducă contribuții lao temă de interes major în științele sociale, cea a relației dintre participare șidemocrație. Accentul este pus asupra bugetării participative, o formă deimplicare a cetățenilor în guvernarea locală folosită tot mai frecvent înRomânia în ultimii ani. Miza lucrării este remarcabilă atât în plan academic,cât și în cel al politicilor publice.Lucrarea are la bază o metodologie riguroasă și potrivităcontextului, Participatory Action Research (PAR). Literatura de specialitateeste vastă, recentă și adecvată lucrării.