Cercetarea educațională. Volumul I. Coordonate generale ale activităților de cercetare - BOCOȘ, Mușata; STAN, Cornelia; CRIȘAN, Claudia-Alina (2022)
Înțeleasă drept ansamblu sistematic și interpretativ de cunoștințe și demodalități de a produce cunoștințele într‐un anumit domeniu al cunoașterii,știința ne ajută să cunoaștem riguros și obiectiv realitatea, lumea în care trăim șiacționăm. Practic, știința, prin toate achizițiile ei, asigură fundamentele solidconfigurate ale acțiunilor umane.