Szervezeti kommunikáció - TŐKÉS, Gyöngyvér Erika (2022)
A szervezeti kommunikáció témakörének bemutatásához az az elképzelésszolgált, hogy az olvasókat először a szervezetek világába vezetjük be, majd aszervezetben zajló folyamatokat ismertetjük, kiemelve ezek kommunikációsvonatkozásait. A szervezetek alapjainak áttekintése után a kommunikációsfolyamat elemeinek és működési modelljének bemutatására kerül sor. Aszervezetek és a kommunikáció jelenségeinek megértését követően az olvasó aszervezeti kommunikációról működés közben szerezhet tudomást, vagyis a köteta szervezeti élet néhány fontos területére jellemző kommunikációs folyamatokismertetésével folytatódik. A szervezetek kommunikációs tevékenységénekeredményességét a tudatos irányítás és a visszajelzések hasznosítása biztosítja,ezért a kötet negyedik részét a kommunikációs folyamatok tervezésének ésértékelésének tárgyalása képezi.