Kutassunk együtt! 2/2019 - KÓSA, István; TÓDOR, Imre (2022)
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának legfőbbcélja, hogy tevékenységei révén beágyazódjon Székelyföld gazdasági- és társadalmiéletébe. Együttműködésünk megerősítése érdekében a Csíkszeredai Karon 2019. november22-én második alkalommal szerveztük meg a „Kutassunk együtt!” felhívásra ésjelszóra hallgató tudományos konferenciát. A középiskolákban tevékenykedő tudományosdoktori fokozattal rendelkező, vagy fokokzatszerzési eljárásban levő, kutatásbanjeleskedő kollégák az Egyetem csíkszeredai helyszínén működő öt – mérnök-,gazdaság-, humán-, társadalom-, valamint neveléstudományi (pszicho-pedagógia,tanárképzés) – tudományterületen oktató kollégákkal közösen és egymásnak mutathattákbe a megvalósított, illetve a tervezett kutatási eredményeiket, projektjeiket.