Politică externă și interculturalitate - CIOT, Melania Gabriela (2022)
Într-o lume interconectată în care statele sunt tot maiinterdependente, politica externă este esențială pentru menținerea păciiși a stabilității. Evenimentele recente de pe scena globală (Ucraina 2022,Afganistan 2021) au evidențiat consecințele negative pe care le areneglijarea în durată a factorilor culturali și a rolului lor în sprijinireaînțelegerii reciproce, construirea încrederii și a punților de comunicare,facilitarea negocierii internaționale și a cooperării și colaborăriimultilaterale. Dialogul intercultural are puterea de a consolida și întreținecooperarea multilaterală, dincolo de interesele naționale ale actorilorstatali, cu scopul promovării bunurilor publice globale și de a aborda șiunele dintre problemele stringente ale zilelor noastre, precum conflictele,schimbările climatice sau dezinformarea.