Modele biologice în patologia experimentală - TOMA, Vlad Alexandru (2022)
Considerăm că cei care au curajul de a pune sub semnul întrebăriilegi sau fenomene considerate înrădăcinate sau de neschimbat, aceia voraduce o adevărată contribuție la dezvoltarea societății prin cunoaștere.Curiozitatea, pasiunea pentru citit – inclusiv lucrări din alte domenii aleștiinței – gândirea critică, creativitatea și spiritul analitic se adaugă listeicu abilități esențiale pentru un viitor cercetător. Cât timp mimetismul fațăde predecesori pune stăpânire pe gândirea ideatică, cât timp adevărulștiințific se află în afara oricărei îndoieli, cercetătorul nu va face decât săcrească numărul celor lipsiți de idei și interesați doar de chestiunipecuniare. Prezenta lucrare, aduce în prim plan o abordare inedită acercetării experimentale in vivo, prin analiza rezultatelor experimentaleatât din perspectivă fiziopatologică cât și prin interpretarea acestora înraport cu modelul experimental folosit.