Geomorfologie aplicată la activitățile agrementale sportive - BÎCA, Ioan (2022)
Lucrarea se remarcă prin caracterul oarecum inedit alproblematicii abordate (cel puțin în context național) conferit demaniera originală prin care autorul pune în valoare cunoștințefundamentale de geomorfologie generală cu scopul de a le faceaccesibile și, totodată, extrem de utile tuturor persoanelor caredesfășoară activități agrementale, turistice și sportive pe muntedar și în alte unități de relief. Chiar dacă vizează un grup țintămai larg, cu siguranță, abordarea propusă de autor estedestinată în primul rând formării specialiștilor în domeniulturismului, în principal a studenților și a celor potențialinteresați de activități de ghidaj turistic sau de elaborareapachetelor de produse turistice personalizate prin activitățisportive și de agreement.