Compendiu de Pedagogie - BOJA, Alina (2022)
Cartea Compendiu de Pedagogie este centrată pe problematica educației, acest procesesențial prin care formăm copiii și-i pregătim pentru a deveni cetățeni activi ai societății. Misiuneaeducativă, deloc ușoară, are la bază teorii științifice cristalizate în timp, prin aportul a numeroșioameni de știință: pedagogi, filosofi, psihologi, sociologi etc.Dacă un dascăl vrea să fie eficient, trebuie în primul rând să iubească copiii și să aibăcalitățile necesare pentru a preda. Asta se traduce deseori prin termeni precum „har” sau „talentpedagogic”. Dar aceste atribute nu sunt suficiente. Dascălul are nevoie de o pregătire psihopedagogicăcompletă, de studiu susținut, pentru a înțelege normativele care guvernează activitateadidactică. În acest demers, educatorul are nevoie de sprijin și indrumare, informații corecte, selectateconștient și prezentate în manieră logică și atractivă.