Ghidul începătorului în publicitatea online - SPOALLER, Dorin; DEAC, Mihai (2022)
Publicitatea, ca industrie globală, suferă de câțiva ani. Crizaglobală din 2008-2009 a scăzut drastic bugetele companiilor, ascăzut drastic puterea de cumpărare a potențialilorconsumatori și, implicit, a scăzut drastic abilitatea de bunăfuncționare a agențiilor de publicitate. Print media e în comă,cu încasări din publicitate situate la o treime din valoarea lordin 2008 și în continuare cu un trend descrescător.Publicitatea TV se resimte și ea, dar nu la fel de puternicprecum cea din print-uri. Însă în continuare se poate observao mișcare deloc favorabilă publicității tradiționale. Viitorultinde să se axeze pe o diviziune a publicității tradiționale, osub-ramură cu o răspândire exponențială în ultimii ani în toatecategoriile de vârstă, și anume publicitatea online.