Un geograf francez şi România : Emmanuel de Martonne (1873-1955) - BOWD, Gavin (2023)
Cumpărați cartea în format tipărit.Cartea de față reprezintă o ediție revizuită și adăugită a volumuluiUn géographe français et la Roumanie: Emmanuel de Martonne (1873-1955),volum publicat în anul 2012 la editura L’Harmattan, Paris. Ea a fostgândită pentru a marca, în România și la Universitatea din Cluj,împlinirea a 150 de ani de la nașterea renumitului geograf francezEmmanuel de Martonne.Autorul a modificat și/ sau corectat o serie de informații, erorifactuale care i-au fost semnalate de către colegi geografi și istorici dinRomânia și Franța. Au fost de asemenea verificate și actualizate toatereferințele bibliografice în limba română pe care autorul le-a folosit încercetarea sa.Pe lângă notele de subsol din ediția franceză au fost adăugate șicâteva note ale traducătorului, marcate cu sintagma (n. tr.), care detaliazăși explică anumite noțiuni mai puțin cunoscute publicului român.