Patrologia în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 2. Bio-bibliografiile profesorilor din facultățile și departamentele de teologie din Patriarhia Română – ghid bibliografic – - PODARU, Adrian-Aurel; BUDA, Daniel (2023)
Este un lucru mai presus de orice îndoială că studiul patrologiei este esențialpentru învățământul teologic ortodox. Această importanță a cercetării vieții,operei și doctrinei Sfinților Părinți decurge din locul cu totul aparte pe care-l areTradiția în Biserica Ortodoxă. Sfinții Părinți sunt expresia vie a acestei Tradiții, amodului în care a fost interpretată și trăită Scriptura, a felului în care Biserica ainteracționat cu lumea și cu ideile ei, a manierei în care Biserica și-a păstorit credincioșiisau a făcut misiune. În zilele noastre, când ne place să credem că trăimdin plin o perioadă de reînnoire patristică prin subscrierea marii majorități a teologieiortodoxe românești la celebrul diftong al Părintelui George Florovsky, studiulpatrologiei a primit valențe cu totul aparte.