Introducere în teoria și practica controllingului (2021)
Controllingul este un sistem cu un domeniu de aplicabilitate mai larg decât contabilitateacosturilor, având rolul de a sprijini managementul în procesele decizionale pentru a îmbunătăți eficiențaorganizației. Principalul său scop este de a sprijini conducerea în determinarea politicilor strategice șielaborarea planurilor necesare atingerii obiectivelor. Controllingul nu se reduce doar la control, ciînseamnă în aceeași măsură planificare și analiză.Teoria si practica controllingului s-au schimbat substanțial în ultimii ani, rolul controlleruluievoluând tot mai mult spre acela de consultant al managementului. Sfera de activități se lărgește și odatăcu ea și provocările aduse de colaborarea dintre controller și management. La baza elaborării acesteilucrări au stat cu preponderență publicațiile din sfera germană, astfel că să termenul utilizat decontrolling a fost preluat din această zonă de influență.