Dinamica degenerării politice în opera lui Platon - POP CÎMPEAN, Adela (2023)
Lucrarea reprezintă o examinarea mecanismelor prin care Platon dezvoltă cronologic teorii explicativeale apariției regimurilor politice degenerate în cetatea greacă,iar apoi verific felul în care acestea se pot apropia de conceptelede utopie și realism. Consider că recunoscând aceste teorii, atât caspecifice epocii și momentului istoric în care au fost concepute,dar și ca surse pentru tradiția politică europeană pe care acestea aucreat-o, un studiu neangajat ideologic și lipsit de prejudecăți nejustificabilepoate să le individualizeze și să le contureze.