Bábos improvizáció - animációs gondolkozás és animációs technikák - PALOCSAY, Kisó Kata (2023)
A bábszínész képzés területén nem született még ilyen összefoglaló magyar nyelvű mű.Az írásban végigkövethetjük azt a folyamatot, ahogy egy művésztanár vezeti a diákokat azon az úton, amely segít megtalálni önmagukat, amely erőt és önbizalmat ad az alkotáshoz. Megerősíti őket, lehetőséget kínál, hogy a képzeletük szabadon szárnyaljon. Állandóan keresnek, és találnak. Egyedül és a társaikkal közösen. Ugyanúgy, ahogy majd a pályájukon szükséges.Kézen fogja a diákot és lépésről lépésre újabb kapukat nyit ki számára. Türelemmel, mint a kisgyereket az édesanyja, figyeli, majd új lehetőséget tár elé.