Informatică aplicată - VAIDA, Sebastian (2023)
Indiferent din ce generație faci parte, un lucru este clar în lumea în caretrăim, și anume că nu mai putem ocoli tehnologia. Și nici nu este cazul. Încalitate de psihologi, recomandăm atenție la timpul pe care-l petrecemcu și în preajma dispozitivelor electronice, pentru a nu se transforma îndependență. Dincolo de asta însă, tehnologia este necesară în majoritateaaspectelor vieții și utilă (dacă știm cum să facem uz de ea, și nu abuz).Această carte este scrisă pentru toți cei care au înțeles aspectele mai susmenționate și doresc să-și îmbunătățească abilitățile de utilizare aprogramelor și dispozitivelor electronice, cu scopul de a avea mai multtimp liber și de calitate cu persoanele semnificative din viața lor, de a fimai eficienți în ceea ce lucrează (la nivel personal și profesional) și de ascăpa de anxietatea față de tehnologie.Cartea acoperă mai multe capitole, de la cel introductiv, prezentat subforma unui infografic al momentelor cheie în istoria tehnologiei șiinformației, la cum anume se creează conținutul de tip electronic (econtent),cum se comunică și promovează acest conținut, cum seconstruiesc rețele sociale prin intermediul tehnologiei, respectiv cumpoate fi folosită tehnologia în scopul cercetării. La final, îți propunem uncapitol mai rar întâlnit în astfel de cărți, care constă în 30 provocări princare să-ți dezvolți abilitățile tehnice. Ultimul capitol este reprezentat de oserie de materiale (linkuri cu tutoriale video, text și alte resurse) care să teajute să avansezi la nivelul pe care ți-l dorești, suplimentat pe lângăconținutul cărții.