Affin Geometria - SZILÁGYI, Zsolt (2023)
A könyv a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézetének Geometria2 (Affin geometria) című tárgyához készült jegyzet, Varga Csaba és Mezei Ildikó kollégákáltal korábban tanított tananyagra épül, átdolgozva és kibővítve azt. Az elméleti anyagon kívülpéldákat és megoldott feladatokat is tartalmaz.A könyvben támaszkodunk a Lineáris algebra és Geometria 1 tantárgyakra, amelyet a diákoka Geometria 2 tárgyat megelőzően tanulnak. A lineáris algebra felőlről indulva építjük fel az affingeometria elméletét, ezért a geometriai fogalmak bevezetése előtt röviden át szoktuk ismételni ahozzájuk kapcsolódó lineáris algebrai fogalmakat, hogy jobban motiváljuk a bevezetett geometriaifogalmakat.