Geomorfologie - ROȘIAN, Gheorghe (2023)
Povestea acestei cărți începe în anul 2017, când după ce am publicat lucrareaGeomorfologia Mediului, am fost întrebat, de unii colegi geomorfologi și geografi,de ce am ales acest titlu, când puteam să îi spun simplu Geomorfologie. După cumam argumentat, în partea de început a cărții respective, la o facultate de profil, așacum este Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, materialele puse la dispoziția studenților trebuie să indice cât mai fidelapartenența la domeniile fundamentale de studiu. Tot în acest context mai trebuiemenționat că din lucrarea anterioară, s-au păstrat, în cea de față, într-o formăasemănătoare, numeroase capitole și subcapitole, referitoare la partea generală aGeomorfologiei.