Arhivele Bistriței. Anul VIII, Fascicula 2 (22). Obsedantul deceniu în judeţul Bistrița- Năsăud - BUTA, Mircea Gelu (2023)
Principiul acesta cu adiere de aforism, istoria se învață cu anii, l-am auzit rostit de unuldintre profesorii mei de istorie, care și-l însușise de la magistrul său.Am avut multe prilejuri să-mi revină în minte acest principiu citindun articol de ziar sau urmărind o emisiune de televiziune conținândexpresia „cei 50 de ani de comunism...”. Potrivit acestei afirmații,regimul comunist din România ar fi început în toamna anului 1939,pe când se afla pe tron Regele Carol al II-lea.