Oltenia mea: o cărticică teologică rămasă de la Gheorghe Borziac - RUȘEȚ, Răducu (2023)
Cumpărați cartea în format tipărit.Oltenia mea: O cărticică teologică rămasă dela Gheorghe Borziac este o invitație la a redescoperi atât un fragmentimportant din istoria Bisericii Universale, în mod deosebit a Bisericiiprimare, a sinoadelor ecumenice, a răspândirii creștinismului înEuropa occidentală, meridională și estică, precum și a schismeidintre Apus și Răsărit, cât și a destinului unui român basarabeanrefugiat din calea ocupației sovietice și ajuns pe frumoasele plaiuriale Olteniei, unde și-a continuat viața, găsindu-și un rost șiîntemeindu-și o familie, al cărui tânăr vlăstar, stabilit acum alăturide părinți la Cluj-Napoca, și-a făcut timp pentru a-i scrie povestea.