Kinetoterapia în afecțiunile reumatologice - OLTEAN, Anca (2023)
Conform studiilor internaționale artrita reumatoidă, caparte a studiului Global Burden of Disease 2010 s-a clasat pelocul 42 in clasamentul bolilor care provoacă o incapacitatefuncțională. De asemenea conform studiului Findings from the2019 Global Burden of Diseases Study and Forecasts for 2030,rata globală a artritei reumatoide a crescut în ultimele decenii șiva continua să crească și în următorii ani, de aceea ar trebuiacordată o mai mare atenție diagnosticului precoce șitratamentului pentru reducerea acesteia.