Revista Română de Istorie Economică/ Romanian Journal of Economic History Vol. II/2023 - LUMPERDEAN, Ioan; GRÄF, Rudolf; BALOG, Iosif Marin; NAGY, Miklos Robert; GAVRILĂ, Radu; SIMON, Zsolt; MĂRGINEAN, Mara; LUMEZEANU, Angela (2023)
Revista Română de Istorie Economică este o publicație de specialitate care se adresează specialiștilor din domeniul științelor istorice, cu precădere cei preocupați de istorie economică și socială, precum și de cercetări interdisciplinare și conexe. Revista este publicată în regim Open Access și nu percepe nici un fel de taxe de publicare. Înființarea revistei a fost determinată de lipsa unei astfel de publicații de specialitate în România și totodată, de nevoia de promovare și diseminare a cercetărilor. De asemenea, revista găzduiește recenzii și note de lectură asupra unor lucrări relevante în domeniu apărute în țară și în străinătate.