Sociologia politică. O introducere - OLAH, Șerban (2023)
Cursul de introducere în sociologie politică este rezultatul unei munciasidue de peste două decenii în care m‐am familiarizat cu conceptele, teoriileși cercetările empirice din domeniu. Textul propriu zis l‐am elaborat peparcursul anului 2023, un an foarte greu pentru mine personal întrucât întoamna anului 2022, tatăl meu, profesorul universitar doctor Gheorghe Olaha decedat și a lăsat un gol imens în inima mea și a întregii mele familii. Cursulacesta l‐am scris cu gândul la tatăl meu care mi‐a fost nu doar un părinteextraordinar, ci și un prieten și un partener de discuții inclusiv pe teme desociologie politică, un domeniu pe care îl stăpânea și‐l preocupa foarte mult.Pot spune cu mâna pe inimă că majoritatea lucrărilor din bibliografiefuseseră cunoscute în detaliu de tatăl meu, un om care deși era specialist înmacroeconomie, considera că un bun economist trebuie să stăpânească șisociologia, politologia sau filosofia.