Relațiile „de bună vecinătate” româno-iugoslave (1960-1965). Idei împărtășite cu privire la politica coexistenței pașnice - HERȚA, Laura-Maria (2023)
Lucrarea are la bază abordarea istoric-descriptivă, precum șiabordarea analitic-interpretativă. Instrumentul central de cercetare esteanaliza de document. În plus, metodologia lucrării are la bază analizacomparativă și studiul de caz. Demersul este unul analitic. Așadar, departede a ne propune să „lansăm” o teorie asupra evoluției a două state din bloculde sateliți sovietici, încercăm doar să furnizăm o perspectivă constructivistăasupra relațiilor româno-iugoslave, adică să interpretăm modalitatea princare aceste relații bilaterale au suferit modificări pe parcursul perioadeiinvestigate, prin prisma cadrului conceptual avansat și susținut de anumițiautori socio-constructiviști din domeniu de studiu Relații Internaționale.