Ideologia profesorilor de control al elevilor : o abordare cognitiv-comportamentală - SAMFIRA, Elena-Mirela (2023)
În contextul schimbărilor economice la nivel global, profesiadidactică, ca multe alte profesii, nu este imună în fața provocărilor,asupra profesorilor punându-se o presiune foarte mare. Elevii sunt mai îndrăzneți și mai provocatori,iar profesorii pentru a face față situațiilor neplăcute cu care se confruntă,ar fi de preferat să înțeleagă de ce au diferite gânduri și emoții negative,în legătură cu elevii. Să considerăm profesorul ca reprezentând mareasursă a variațiilor în sistem. Ceea ce contează cu adevărat este profesorulcare are un cadru mintal în care vede rolul său în evaluarea efectuluipe care l-a avut asupra învățării la elevi.