Valențe psihopedagogice de pregătire inițială a cadrelor didactice pentru formarea toleranței la elevi - BOGHIAN, Ioana (2024)
Lucrarea se încadrează înproblematica educației pentru drepturile omului, educației pentru pace.Cercetarea de față vizează elevii de etnie romă în școlile din spațiulromânesc din prisma: atitudinilor față de aceștia a cadrelor didactice, conduceriiunităților școlare și colegilor de clasă, părinților, dar și atitudinealor față de persoane implicate în educație. Ioana Boghian fundamentează,în acest sens, un concept original de formare a cadrelor didactice pentrueducația toleranței la elevi, dar și un model psihopedagogic bidimensionalabordat din mai multe perspective: culturologică, filosofică, psihologică,pedagogică și socială. Modelul psihopedagogic de formare inițială acadrelor didactice pentru educarea toleranței la elevi a fost validat experimentalîn instituțiile de învățământ din România.