Módszertani útmutató kvalitatív és kvantitatív kutatásokhoz: (kézikönyv társadalomtudományi szakos hallgatóknak) - ALBERT-LŐRINCZ , Csanád (2024)
Saját kutatási tapasztalataimmal, az általam vezetett és/vagy elbírált szakdolgozatok tanulságait összefoglalva szeretném segíteni a hallgatók államvizsgára való felkészülését. Tizenöt évnyi oktatói és kutatói tapasztalatomat osztom meg a társadalomtudományok területén kutatni vágyó egyetemi hallgatókkal; a szakdolgozattal kapcsolatos munkájukat szándékszom megkönnyíteni. Mivel a kutatás módszertana általánosan alkalmazható a humántudományok minden ágazatában, tehát egyetlen szakiránynak sem sajátja, ezért jelen kézikönyv minden olyan hallgatónak hasznára válhat, aki az emberi viselkedést, a társadalom működését, vagy akár a szervezeti kultúra bizonyos aspektusait szeretné kutatni.