Reabilitarea și modernizarea spațiului construit Tranziție spre un campus orădean sustenabil - BUNGĂU, Constantin (2024)
Tratarea campusurilor din perspectivele termenilor menționați laalineatul întâi, aduce beneficii practice și economice. Un campus sustenabilpoate duce la economii semnificative de energie și resurse, precum și lareducerea costurilor de întreținere și de exploatare a clădirilor și a altorfuncțiuni. De asemenea, un astfel de campus poate atrage studenți șiprofesori interesați de problemele de mediu și contribuie la consolidarea,respectiv creșterea reputației universității. În plus, cercetarea în domeniulcampusurilor sustenabile poate avea un impact însemnat și asupracomunității academice și a societății în general. Rezultatele cercetărilor înaceastă topică sunt destinate a fi aplicate în multiple alte domenii și potconstitui o bază solidă pentru dezvoltarea unor politici publice și a unorpractici orientate și centrate pe sustenabilitate în alte sectoare.