Influenţele perioadei pandemice în diferitele aspecte ale vieţii noastre - MAIER, Roxana (2024)
În ultima perioadă se pune tot mai des întrebarea în ce fel perioada pandemică a avut influențe asupra vieții noastre pe termen lung. Desigur influențele acestei perioade sunt în curs și unele nu complet vizibile, dar chiar și așa, câteva dintre ele și-au făcut clar simțită prezența și sunt deja o constantă în viața noastră. Câteva exemple de schimbări de care toată lumea știe sunt: politicile de sănătate publică, modificarea mediului de muncă, ascensiunea inteligenței artificiale, dar mai sunt și altele mai puțin vizibile care sunt în curs. Volumul de față atrage atenția asupra câtorva schimbări mai puțin evidente, ca de exemplu: dinamica anxietății la elevi, felul în care social media are impact în viața noastră, modificări în modul în care se realizează grupurile de suport, relația noastră cu sănătatea, comportamente adictive de consum. Capitolele cărții subliniază câteva dintre aspectele acestor modificări aduse de pandemie și ale felului în care ele ne influențează încă. Elementele de noutate ale cărții sunt date de felul în care este abordată problematica schimbărilor aduse de pandemie care sunt privite în desfășurarea lor temporală și care, deși am crezut că sunt temporare au devenit permanente.