Misiunea Bisericii Ortodoxe Române în diaspora din Peninsula Iberică - (pr.)POP, Vasile (2024)
Într‐o epocă marcată de migrația accelerată a credincioșilorortodocși către țările occidentale, tema misiunii bisericești îndiaspora devine din ce în ce mai relevantă și mai imperativă. Înacest context, autorul, avându‐l îndrumător pe reputatul specialistîn Misiologie și ecumenism, Pr. Prof. univ. dr. Valer Bel, a adus ocontribuție substanțială la înțelegerea și ilustrarea modului în careBiserica Ortodoxă Română își desfășoară activitatea misionară înPeninsula Iberică. Lucrarea este cu atât mai valoroasă cu câtautorul face o analiză „din interior” a problemei misiunii bisericiiîn diaspora, fiind preot slujitor la parohia „Sfântul Efrem cel Nou”,Torrent, Spania.