Virgil Gheorghiu (1916‐1992) Perspective teologice, sociologice, filosofice și literare - MORARIU, Iuliu Marius (2024)
Părintele Virgil Gheorghiu (1916‐1992) este cucertitudine una dintre marile personalități aleliteraturii și culturii române din secolul trecut.Tradus în peste 40 de limbi, beneficiind deecranizarea capodoperei Ora 25, cu Anthony Quinnîn rolul principal, el a fost o voce importantă aromânilor din exilul francez. Conflictul cu MonicaLovinescu l‐a transformat, în cea de‐a doua parte avieții, într‐o personalitate controversată și într‐unom ocolit de către mulți dintre cei care formau, înanumite momente ale istoriei, elita românească dinspațiul parizian.