Terapia CranioSacrală în cervicalgii - OLTEAN, Anca Maria (2024)
De-a lungul timpului am constatat că utilizând strategiilekinetice combinate cu tehnici de terapie CranioSacrală, rezultatelesunt evidente pentru combaterea durerii pentru o perioadă mai marede timp, o mobilitate articulară mai bună, un somn mai odihnitor,randament mai bun în activitățile zilnice și astfel o îmbunătățire acalității vieții pacienților.Lucrarea de față reprezintă rezultatele cercetării științificepe parcursul celor trei ani de studii doctorale, rezultate care vin sădemonstreze încă o dată importanța terapiei CranioSacrale, careeste o metodă nouă de tratament folosită din ce în ce mai mult despecialiștii din domeniu în străinătate care deși este considerată oterapie complementară, ea vine ca și completare la tratamentulconvențional, aducând astfel un plus în abordarea holistică apacientului cu cervicalgie. Terapia CranioSacrală completeazăbeneficiile aduse de către kinetoterapie, timpul de recuperare fiindastfel mai scurt, iar rezultatele obținute în urma tratamentului sepăstrează pe o perioadă mai lungă de timp după finalizarea acestuia.