Economia colaborativă („sharing economy”) și formele ei de manifestare în turism - HERȚE, Elena (2024)
Lucrarea de față reprezintă o sinteză a preocupărilor teoretice șipractice cu privire la fenomenul economic colaborativ, manifestat î ndomeniul turismului. Noutatea subiectului, oportunitățile pe caredezvoltarea economiei colaborative le poate aduce î n acest domeniu,posibilitățile extinse de cercetare, precum și caracterul său flexibil și axatpe individ au determinat interesul pentru această temă. Noile tendințeinfluențează direcția de dezvoltare a turismului, un domeniu î n continuăevoluție și transformare, receptiv la noile tendințe sociale, culturale șitehnologice, la schimbarea gusturilor și preferințelor populației.