Religii şi biserici la Chilia, judeţul Satu Mare - ANDREICA, Ioan (2024)
Având la bază tradiţia populară şi mitul existenţei cândva a unei mânăstri care a dispărut, credincioşii din Chilia au actualizat mitul mânăstirii din localitatea lor. Au început demersurile, proiectul şi deciderea locului. S-a decis ridicarea unei mânăstiri, până acum numită schit, să fie pe fostul amplasament al cooperativei agricole unde erau condiții de apă, curent și clădiri cu anexe mai jos de sat. Construcţia schitului a continuat sub supravegherea preotului Milian Săveanu și a două călugărițe sosite în sat.