Building Cesar. Modele de bună practică în dezvoltarea proiectelor din ecosistemele de cunoaștere - PATRAȘ, Roxana; TAMBA, Elena Isabelle; BRUMĂ, Ioan Sebastian; VASILIU, Codrin Dinu (2024)
În același timp, dincolo de consorțiu și de comportamentele de reconfigurareinternă, s-a manifestat încă de la început cultura participativă a comunitățiide la nivelul alianței. Expunerea publică a construcției ca atare (acțiuneaBuilding Cesar, cum a fost ea promovată) a favorizat comunități de analizăcritică și inovare în grup. Iar aceste fenomene, pe linie practică, dau chiardefiniția generală a culturilor și comunităților participative. Ideile au fostexpuse în permanență la nivelul comunității Cesar, dar chiar și în spațiulpublic. Totul a fost dezvoltat la vedere, cu maximă transparență și cu o totalăexpunere publică. Tot ce s-a conceptualizat, structurat și definivat pe liniestrategică a fost actualizat în timp real pe platforma web care a servit casuport de dezvoltare și expunere pentru proiectul Cesar: www.cesar2030.eu.