Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur tradusă în limba semnelor române - ONU, Constantin (2024)
Slujirea în limbajul mimico-gestual este o metodă și o cale nouă de pastorațiecare vine în întâmpinarea credincioșilor surzi și a cerințelor lor actuale, îmbinându-searmonios cu metodele clasice de pastorație care rămân mereu valabile.Prin intermediul acestei abordări, Biserica devine lucrătoare și în fațacredincioșilor deficienți de auz, cateheza în acest limbaj familiarizându-i, cu bogățiasimbolico-teologică a tezaurului cultului ortodox și a artei bisericești. Bucuria șiîncântarea lor sunt evidente căci până acum nu au avut ocazia de a li se expune învățăturade credință ortodoxă pe înțelesul lor și mai ales în limbajul lor.Dar, mai mult decât atât, cea mai frumoasă realizare este transpunerea cultului înlimbajul mimico-gestual, în special a Sfintei Liturghii. În acest fel, deficienții de auzsunt în măsură să se împărtășească, în deplină cunoștință de cauză cu Trupul și SângeleMânuitorului, la masa euharistică.