Patrimoniul cultural între tradiție și dezvoltare durabilă - JOLDESCU-STAN, Gianina (2024)
Patrimoniul cultural a fost un subiect care m‐a intrigat dintotdeauna.Complexitatea sa, măreția și, în același timp, apropierea de indivizi m‐aufascinat mereu și mi‐am dorit să cunosc mai bine domeniul, să înțeleg dece și în ce măsură contribuie patrimoniul cultural la dezvoltarea societății.Perspectiva dezvoltării durabile a venit ca o aliniere firească la nevoilesocietății actuale, iar de aici am început cercetarea care a durat patru ani,și pe parcursul căreia m‐am descoperit ca cercetător și m‐am regăsitca om.