Exerciţiul fizic - baze teoretice - MILON, Alexandra Gabriela (2024)
Exercițiul fizic este un aspect vital al vieții umane, implicândmișcarea corporală și activitatea musculară pentru a menține sauîmbunătăți starea de sănătate și funcționarea organismului. Din punctde vedere teoretic, exercițiul fizic este studiat în cadrul științelorsportului și al educației fizice, abordând aspecte precum fiziologia,biomecanica și psihologia mișcării umane. Corpul uman este proiectatpentru mișcare, iar exercițiul fizic reprezintă modalitatea prin careacesta își păstrează sănătatea și funcționalitatea, contribuind lamenținerea echilibrului între diferitele sisteme și organe. În cadrulexercițiilor fizice, sunt implicate diverse calități psihomotrice, precumforța, rezistența, îndemânarea, agilitatea, echilibrul și flexibilitatea,fiecare având un rol distinct și esențial în performanța și sănătateaorganismului.